DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

KLEINE VERZEKERAARS ZWAARDER GETROFFEN DOOR 'REGELCRISIS'

 

Kleinere verzekeraars worden relatief zwaarder getroffen door de 'regelcrisis' in de branche. Dat constateert Klaverblad-directeur Peter Paul Barth in zijn nieuwjaarsboodschap.

 

"Vooral in de tweede helft van het afgelopen jaar zijn er tal van regels en regelingen over verzekeraars uitgestrooid", aldus Barth. "Brancheorganisaties, toezichthouders en de wetgever buitelen over elkaar heen om in het belang van de klant regels af te kondigen.

 

Het implementeren van deze maatregelen kost de branche in zijn geheel veel energie, maar kleinere marktpartijen zoals Klaverblad relatief veel meer."

 

Barth vraagt zich af of al die regels wel helpen. "Door de vele regels verschuift de focus van het werkelijke gedrag naar het voldoen aan de regels. In de praktijk staat het klantbelang nog steeds niet centraal. Het voldoen aan de regel staat centraal."

 

Ook Klaverblad is steeds meer geneigd eerst de regels toe te passen. "Pas als de klant geen genoegen neemt met de uitkomst daarvan, bekijken we echt wat hij wil. Willen wij het klantbelang meer centraal stellen, dan moeten we de regels laten zijn waarvoor ze bedoeld zijn: als hulpmiddel bij het helpen van de klanten."

 

Klaverblad zag het premie-inkomen in 2010 met 1,7 procent dalen tot 214 miljoen euro. Alleen de branches rechtsbijstand en Uitvaart vertonen nog groei. De verzekeraar verwacht wel dat de groei bij Uitvaart voorbij is als per 2013 het provisieverbod van kracht wordt.

 

Bron: VVP  5 januari 2011

DeHypothekenMakelaar.nlLaatste update: 05/01/2011 13:03.26