DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

FNV JONGERIUS: STOP PENSIOENONDERHANDELINGEN

 

Vakcentrale FNV heeft een pauze van twee weken ingelast voor de onderhandelingen over het pensioenakkoord met het kabinet om intern overleg te kunnen plegen. Dat liet voorzitter Agnes Jongerius maandagavond 04042011 weten in een persverklaring.

 

Het besluit volgt op een brief een vergadering tussen de hoofdbestuurders van de Vakcentrale en de besturen van FNV Bondgenoten en Abvakabo.

 

De laatste twee riepen de Vakcentrale eerder deze week op de onderhandelingen te stoppen.

 

Zij vrezen dat met name werknemers zullen opdraaien voor de dalende dekkingsgraden bij de pensioenfondsen en door premieverhogingen. De pijn moet gelijk verdeeld met werkgevers en daarmee dreigen de bonden hun onderhandelingspositie kwijt te raken, is het argument van FNV Bondgenoten en Abvakabo.

 

De tijdelijke bevriezing van de onderhandelingen kan een opmaat zijn voor een volledige breuk tussen de vakbonden en de werkgevers over het pensioenakkoord, waarvan de basis vorig jaar juni is vastgelegd. In dat geval is de kans groot dat de regering zelfstandig maatregelen neemt om in ieder geval de AOW-leeftijd te verhogen en wellicht verder in te grijpen bij de verzwakte pensioenfondsen.

 

Bron VVP 05042011

DePensioenMakelaar.nlLaatste update: 05/04/2011 13:47.32