DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

Fed leende 1,2 biljoen (!) dollar, 50% aan Rabo - ING -ABN - Fortis - Dexia etc !!

 

De Belgisch-Nederlandse bank Fortis heeft tijdens de financiële crisis van 2009 flink geleend bij de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Dat blijkt uit gegevens die op verzoek van persbureau Bloomberg openbaar zijn gemaakt.

 

> Rabobank De Rabobank leende maximaal 9,1 miljard dollar. Rabobank liet eerder weten niet meer dan 7 miljard dollar te hebben geleend bij de Fed………

 

 > ABN Amro leende maximaal 1,5 miljard dollar,

 

> ING maximaal 8,6 miljard dollar.

 

> Fortis De Fed verstrekte tijdens de financiële crisis noodleningen om de financiële sector te ondersteunen. Fortis leende voor maximaal 26,3 miljard dollar. Het Belgische Dexia leende maximaal 58,5 miljard dollar bij de Fed.

 

In totaal verstrekte de Fed voor 1,2 biljoen dollar aan leningen. Eerder werd al bekend dat de helft hiervan naar buitenlandse banken was gegaan. De ingrepen door de centrale bank kunnen in de VS inmiddels rekenen op flinke kritiek. Een van de belangrijkste bezwaren is dat banken zich vrijer voelen risico te nemen als ze weten dat ze in noodgevallen altijd bij de centrale bank terecht kunnen.

 

Bron: InFinance 23082011

DeHypothekenMakelaar.nl

 


 Laatste update: 24/08/2011 10:05.52