DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

SRA: Microsoft update weigeren !

07-09-2011 10:09 SRA

Microsoft heeft gisteravond een update uitgebracht die alle certificaten van het gehackte DigiNotar op de zwarte lijst zet. De SRA adviseert om deze update expliciet te weigeren.

Datzelfde geldt voor de update waar Microsoft volgende week mee komt, WEIGEREN !

Eerder meldde SRA al dat de communicatie tussen belastingadviseurs en Belastingdienst via het zogenaamde BAPI-kanaal betrouwbaar werkt. Belastingadviseurs kunnen dan ook gewoon aangifte doen.

De update die Microsoft gisteren uitbracht zet alle certificaten van het gehackte DigiNotar op de zwarte lijst. Deze Microsoft-patch die alle DigiNotar-certificaten in de ban doet, is ook voor Windows XP en Server 2003. Dat was eerst niet de bedoeling. Volgende week dinsdag (13 september) komt Microsoft wederom met een update.

SRA adviseert om de updates te weigeren. ‘Vraag voor niet BAPI- kanalen, zoals uw eigen website of online boekhoudpakketten, etc.  nieuwe beveiligingscertificaten aan en installeer deze zo snel mogelijk. Volg het SRA-stappenplan dat woensdagochtend beschikbaar komt,’ aldus SRA. Volgens SRA hebben UNIT4 en AFAS gisteravond na 21.00 uur testen gedaan waaruit is gebleken dat alles goed loopt via het Bapi-kanaal. SRA geeft de bij haar aangesloten kantoren het advies om het stappenplan te volgen dat vandaag beschikbaar komt.

Gisteren organiseerde de SRA een spoedbijeenkomst over de problematiek rondom DigiNotar. Fou-Khan Tsang verzorgde een presentatie die hier te downloaden is.

 

Bron; Accountancynieuws.nlLaatste update: 07/09/2011 12:12.38