DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

Uitverkoop formule Huis & Hypotheek, Franchisenemers bieden zelf op formule Huis & Hypotheek


De franchisenemers van Huis & Hypotheek nemen het heft in eigen hand. Via het orgaan waarin zij zijn verenigd brengen ze een bod uit op de formule. Die is momenteel in handen van de Optima Holding, die de franchiseketen in de zomer van 2009 overnam, nadat inkoopbedrijf Interfinancened er in het voorjaar van 2008 eigenaar van was geworden. "We willen niet meer afhankelijk zijn van andere partijen."

Dat zegt Dave Smits, eigenaar van een Huis & Hypotheek-vestiging in Veenendaal en bestuurslid van de Vereniging van Franchisenemers Huis & Hypotheek. "De laatste twee eigenaren hebben niet gebracht wat wij ervan hadden gehoopt; ze hebben ons als vereniging geen toekomstvisie kunnen duidelijk maken", zo verwoordt hij de kritiek van de franchisenemers. "We willen niet langer een speelbal zijn. Wie kan onze toekomst beter bepalen dan wijzelf ?"

De vereniging zal bij Optima, dat vorige week te kennen gaf open te staan voor verkoop van de hypotheekketen, een formeel bod neerleggen. "Daarin zal nog geen prijs worden genoemd. We laten volgende week eerst een boekenonderzoek doen en beslissen dan of we een bod doen op de vennootschap of de naam", aldus Smits.

Bij Huis & Hypotheek zijn nu nog maar 35 franchisenemers aangesloten, tegen 97 op het hoogtepunt in 2008. "De oude garde is nog over, zeg ik met alle respect. Het zijn de sterkere kantoren, die de storm overleefd hebben, een behoorlijke klantenportefeuille bezitten en veel op hebben met het merk."

Bron: AM 14-10-2011

DeHypothekenMakelaar.nlLaatste update: 17/10/2011 13:32.14