DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

Schadelast tablets en smartphones wordt ASR te gortig

 

ASR gaat de almaar stijgende schadelast op inboedelverzekeringen door smartphones en tablets aanpakken. De verzekeraar stuurt voortaan op elke schademelding een reparateur af. Voordat er een eventuele schadevergoeding wordt uitgekeerd, gaat die eerst beoordelen of het toestel niet kan worden gerepareerd. Het ontdekken van fraude is tevens zijn taak.

 

De reparateur gaat controleren of de aangetroffen beschadiging overeenkomt met de opgegeven toedracht en herstelt waar mogelijk de schade. Apparaten die niet meer te repareren zijn, worden uit de roulatie gehaald, om fraude tegen te gaan. Als reparatie mogelijk is, krijgt de verzekerde het eigen toestel met alle persoonlijke data en foto's terug. "Omdat het hier gaat om herstel in natura, vervalt het eventuele eigen risico en heeft de klant dus geen kosten", zo wijst ASR op een voordeel voor de klant.

 

De verzekeraar zegt steeds meer en steeds hogere claims voor smartphones en tablets te ontvangen. ASR spreekt van een "enorme schadelast bij dure huiselektronica", die noodzaakt tot het verlagen van de schadelast en tegelijkertijd voorkomen van een premiestijging.

 

"Vooral de opvallende conclusie van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek, dat het aantal claims toeneemt nadat een nieuwere versie van hetzelfde product op de markt komt, vraagt om extra alertheid op onrechtmatige claims", aldus Ber Onderwater, relatiemanager Schade.

 

Bij ASR-dochter Europeesche is de smartphone ook al het meest geclaimde artikel op de reisverzekering.

 

Bron: AM 31102011

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 31/10/2011 12:27.34