DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

S&P verlaagt kredietstatus Rabobank

 

Laatste update:  30 november 2011 11:28 info .NEW YORK - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft dinsdag de kredietwaardigheid van de Rabobank verlaagd van AAA naar een stabiele AA-status.

 

De Rabobank blijft met de nieuwe status net als bij Moody's, Fitch en DBRS de hoogst gewaardeerde private bank ter wereld, aldus de Rabobank in een verklaring.

 

De meeste banken zoals Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Wells Fargo kregen een kredietverlaging.

 

Ook de status van Barclays, Royal Bank of Scotland en HSBC zakte. De Bank of China ging van A- naar A. De kredietbeoordeling van de Franse banken Societe Generale en BNP Paribas bleven gelijk.

 

Verklaring S&P

S&P liet in een verklaring weten de banken te hebben getoetst aan de nieuwe criteria voor banken zoals die op 9 november 2011 werden bekendgemaakt.

 

Kredietbeoordelaar Moody's meldde dinsdag een mogelijke afwaardering te onderzoeken van de kredietwaardigheid van de achtergestelde leningen van 85 Europese banken.

 

Daaronder zijn er zes met een hoofdkantoor in Nederland: ABN Amro, ING, Rabobank, Friesland Bank, SNS Bank en Royal Bank of Scotland. Moody's houdt er rekening mee dat staatsgaranties op achtergestelde leningen in heel Europa gaan verdwijnen.

 

Bron: NU

 

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft de status van Rabobank verlaagd van AAA (triple A) naar een stabiele AA (double A). Hiermee blijft Rabobank de hoogst gewaardeerde private bank ter wereld. Dat zegt althans de financieel directeur van Rabobank Bert Bruggink woensdag in een interview op BNR Nieuwsradio. Bruggink zegt in hetzelfde interview niet zo verrast te zijn met de verlaging van de kredietstatus. ‘Met de nieuwe rekenmethode van S&P kunnen banken geen triple A status meer krijgen, aldus Rabobank Bert Bruggink.’ Maar uit onderstaande plaatje blijkt anders ?

 

De nieuwe rekenmethode, waarmee S&P naar 37 internationale banken heeft gekeken, geeft een zwaardere weging van de economische en bancaire omgeving dan voorheen.

 

Ook de status van ondermeer Citigroup, UBS, JPMorgan Chase, Bank of America, Goldman Sachs en Morgan Stanley werd verlaagd.

 

Opvallend is dat de kredietbeoordeling van twee Franse banken, Société Générale en BNP Paribas gelijk bleven ?!

 

Bron: FD

 

 Laatste update: 30/11/2011 20:09.23