DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

Op zaterdag 5 oktober 2019 is het weer OPENHUIZENDAG .

Wilt u uw woning aanmelden voor FUNDA, of wilt u de professionele hulp van een aankoopmakelaar?
Neem dan NU contact met ons op !

> T: 073 - 59 44 110 M: 0615 - 32 11 32 E: marcel@dehuizenbemiddelaar.nl <

11 tips voor het bezichtigen

Tip 1: Laat je tijdens de bezichtiging niet vluchtig rondleiden door de verkoopmakelaar, maar kijk ook zelf actief rond in het huis, van binnen en buiten! Geeft de woning je een prettig gevoel en zie je de mogelijkheden die je zocht ?

Tip 2: Neem je een aankoopmakelaar mee? Heel verstandig, maak vooraf duidelijke afspraken, bijvoorbeeld over de courtage en over wat hij precies voor jou gaat doen.

Tip 3: Maak foto’s tijdens de bezichtiging. Vraag wel even aan de makelaar en/of de verkoper of dit mag. Zo weet je na afloop nog wat je was opgevallen of waar je nadere aandacht aan wil geven.

Tip 4: Vraag jezelf af: is de indeling van de woning goed, is er gemakkelijk een vaste zoldertrap te maken, of een garage of aanbouw te plaatsen ? Houd in dat geval rekening met de op dit moment forse kosten voor een verbouwing, die zijn  bovendien tegenwoordig niet meer zo maar 100% te financieren! 

Tip 5: Bekijk de staat van zaken zoals afvoeren (geen verstoppingen ?) hout en schilderwerk. Achterstallig onderhoud brengt soms onverwachte extra kosten met zich mee. Als je twijfelt, calculeer dan zeker een bouwkundige keuring in en leg dat als voorbehoud vast bij de aankoop!

Tip 6: Vraag of het huis gebreken heeft en kijk zelf ook goed rond. Als koper heb je een onderzoeksplicht, de verkoper heeft een mededelingsplicht. Let bijvoorbeeld op zaken als lekkagevlekken aan plafonds of wanden, dakreparaties, mosvorming op vochtige plaatsen etc.

Tip 7: Check de apparaten in huis. Hoe oud is de cv-ketel, en wat is de staat van de keukenapparatuur? Houd eventueel rekening met kosten voor vervanging, en pas op tegenwoordig niet meer zo maar 100% te financieren! 

Tip 8: Hoe belangrijk vind je een tuin/balkon? Moet die klein of juist groot zijn, onderhoudsvriendelijk of tuinier je graag? Let ook op de ligging tov de zon.

Tip 9: Zet voor jezelf op een rij in wat voor buurt je wilt wonen. Een rustige buurt, of juist een buurt waar bijvoorbeeld veel kinderen spelen? Misschien wil je graag een supermarkt, trein of bus om de hoek. In een goede buurt zijn de woningen snel verkocht en is er een gezonde prijsontwikkeling, onderzoek dat goed, een goede locatie is superbelangrijk !

Tip 10: Neem na de bezichtiging nog contact op met de verkoopmakelaar als je nog vragen hebt, soms is je droomwoning van de een op de andere dag verkocht !.

Tip 11: Ga niet zo maar bieden, maar bedenk eerst welke voorbehoudens je wilt of moet maken, bijv. mbt NHG of mbt NO-RISK-clausule ( eigen woning eerst verkocht ?) of mbt financieringstermijn (wellicht iets oprekken omdat je ondernemer bent en nog wat cijfers moet afronden of eerst een BKR probleem moet oplossen etc) of bouwkundige keuring en bijbehorend drempelbedrag enzovoorts ! Als je achteraf met voorbehoudens komt aanzetten, wordt dat zeker niet op prijs gesteld!


Wilt u uw woning aanmelden voor FUNDA, of wilt u de professionele hulp van een aankoopmakelaar? 
Neem dan NU contact met ons op !

> T: 073 - 59 44 110 M: 0615 - 32 11 32 E: marcel@dehuizenbemiddelaar.nl <Laatste update: 16/09/2019 16:47.44