DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

 

Online aankoop altijd bedenktijd of toch niet?

 

We krijgen veelvuldig vragen over retour sturen van online aankopen en opvallend ook nog geregeld over het terugsturen van zelf ontworpen of op maat gemaakte sieraden. Als blijkt dat er geen bedenktijd van toepassing is, denkt men dat de online verkoper de wettelijke regels niet goed toepast.

Bedenktijd op online aankopen

Voor bijna alle online aankopen geldt een bedenktijd. Maar let op: er zijn uitzonderingen. Denk aan producten met een duidelijk persoonlijk karakter zoals een maatpak, fotoboek of speciaal gemaakte of ingegraveerde sieraden. Maar ook voor tijdsgebonden producten, zoals concertkaartjes geldt de uitzondering of bederfelijke spullen zoals maaltijden of medicijnen. Heb je online een cateraar vastgelegd die je feestmaal gaat (voor)bereiden, maar besluit toch naar een restaurant te gaan? Ook dan heb je geen wettelijke bedenktijd. Dat geldt voor nog meer online bestellingen en aankopen. Op onze site, bij de meestgestelde vragen, vind je een lijst van producten waarvoor geen wettelijke bedenktijd geldt.

Laat je feestdagen niet bederven door aankopen die in de kast verdwijnen, controleer goed wat je wel en niet kan doen met je online bestelling. En blijf je zitten met een cadeau voor een kind? Dan kan je dat ook doneren. Ik wens je een fantastische maand, geniet van en met elkaar!

 

BRON: DAS / Mariska van Dorp MEDEWERKER JURIDISCHE ADVIESDESK 4 DEC 2019  VerbijsterendAdvies.nl 17122019Laatste update: 17/12/2019 10:48.13